עושים ספורט? נהדר. צריכים משקפיים? כמו רובנו, כנראה. עכשיו, מה קורה אם זה מתחבר? אז נכון שלשיעור פילאטיס או יוגה לא ממש משנה מה מרכיבים, אבל כשמדובר בספורט קצת יותר אינטנסיבי – ריצה, אופניים או כדורגל – זה כבר סיפור אחר.
איך לבחור נכון משקפיים שילוו את האימון כמו שצריך וישרדו לאימון הבא? ניר נהרי, אופטומטריסט מוסמך מאופטיקה אופטיקניר בראש העין, מרשת מכבי ממבט ראשון שמח לחלוק איתנו את שבע הדיברות למשקפי ספורט.
1. חוזק – למשקפיים שמרכיבים באימוני ספורט צריכה להיות מסגרת חזקה. חזקה מצד אחד, אבל גמישה מצד שני, כדי שלא תישבר בעת פגיעה באזור העיניים או במקרה של נפילה.
2. יושבים טוב – פעילות גופנית כוללת תזוזות. לעיתים גם פתאומיות. משקפיים שעושים איתם ספורט צריכים להתאים נכון למבנה הפנים, לא להחליק על האף המזיע ולהחזיק יפה מאחורי האוזניים. במידת הצורך אפשר להוסיף גומי מאחור, לחיזוק.
3. נוחות – הדבר האחרון שצריך במהלך אימון מפרך הוא להתמודד עם משקפיים מכאיבים או לא נוחים. לא שזה כיף גדול באופן כללי, אבל במהלך ריצה זה ממש עלול לפגוע ביכולות ובמוטיבציה. שימו לב לגשר האף – שהוא לא מכאיב ו/או משאיר סימנים, למשקל – שלא יהיה כבד מדי, ושהמסגרת או העדשות אינם חוסמים את שדה הראיה.
4. לפעמים עדיף להשתמש בעדשות מגע – יש סוגי ספורט שלא הולכים טוב עם משקפיים, איגרוף או ג'ודו, זה די ברור, אבל גם כדורסל וטניס לדוגמא. במקרים בהם אין ברירה – עדיף לבחור בעדשות מגע. חשוב לדעת שבמקרה של שחייה עם עדשות המגע, חייבים להרכיב משקפת שחיה שאוטמת היטב ומונעת את כניסת המים לעיניים.
5. תהיו חכמים בשמש – הגנה מהשמש הכרחית תמיד, במיוחד בענפי ספורט שכוללים שהייה ממושכת בחוץ. חשוב להקפיד על עדשות המעניקות 100% סינון מקרני UV מזיקות, ויעילות גם נגד סנוור.
6. לכו על מותג שאתם מכירים – גם כאן מדובר בהמלצה שנכונה תמיד, אבל בוודאי כאשר מדובר על משקפיים שאמורים לסייע לכם להיות במיטבכם. בדיוק כמו שעל נעלי הריצה או על משקפת השחייה לא מתפשרים, כך גם לא על זוג המשקפיים איתו יוצאים לפעילות גופנית. יש לא מעט מותגים (במבחר מחירים) המתמחים במשקפיים לספורט – שם חשבו על רוב הפונקציות ומצאו להן מענה מצוין.
7. צורה – עדיף לבחור מסגרת שצורתה מאפשרת כניסה ויציאה של אויר כדי למנוע הצטברות אדים. כמו כן, עדיף צורת עדשה רחבה יחסית, על מנת להגן על העיניים באופן מיטבי.